Australianlabradoodle

Aidon australianlabradoodlen erotat siitä, että sillä on virallinen sukupuu, ja yksilön molemmat vanhemmat ovat puhtaita australianlabradoodleja usean sukupolven taakse. Australianlabradoodlet käyvät läpi erittäin tiukat terveystarkastukset ennen kuin niillä voi teettää pentuja. Eläinlääkäri tarkistaa myös pennut hyvissä ajoin ennen kuin ne lähtevät kasvattajalta. Australianlabradoodlejen kasvattajina olemme sitoutuneet noudattamaan erittäin tarkkoja kansainvälisten rotujärjestöjen vaatimuksia. Vaikka Suomen Kennelliitto ei pidä australianlabradoodlea koirarotuna, näiden koirien kasvatus on Suomessakin todella tarkkaan säädeltyä. Jokainen australianlabradoodleyksilö rekisteröidään kansainväliseen rekisteriin.
Usein kysytään, mikä ero on australianlabradoodlella ja ”tavallisella” labradoodlella. Eräs eroista on se, että australianlabradoodlella on taustallaan useita sukupolvia australianlabradoodleja, mikä takaa halutut rotuominaisuudet. ”Tavallinen” labradoodle taas on labradorinnoutajan ja villakoiran pentu, jolla ei ole välttämättä virallista sukupuuta eikä takeita siitä, sopiiko se allergisille tai onko sillä turkki, josta ei lähde karvaa.
Australianlabradoodle on valloittava koirarotu, joka on alun perin jalostettu useammasta koirarodusta. Mukana on ollut labradorinnoutaja, villakoira, irlanninvesispanieli ja cockerspanieli tai amerikancockerspanieli. Australianlabradoodleja on monen värisiä ja kokoisia. Myös turkkityyppejä on useita. Australianlabradoodlet ovat iloisia, ystävällisiä ja sosiaalisia, ja niitä on helppo kouluttaa. Rodun edustajien kanssa voi myös harrastaa lähes mitä vain.
Valitettavasti ei voi yleistäen sanoa, että jokin koirarotu sopisi kaikille allergikoille. Useimmat koira-allergikot sietävät kuitenkin tätä rotua hyvin. Jotta saisit selville, voisitko juuri sinä hankkia australianlabradoodlen, kannattaa selvittää, olisiko lähettyvillä australianlabradoodleperhettä, jonka kotona pääsisit testaamaan, sopiiko rotu juuri sinulle. Australianlabradoodle on erittäin siisti koira, josta ei juuri lähde karvaa.

Katso lisää tietoja rodusta täältä.

©2022, Kaikki oikeudet pidätetään